Ratad

Friday 1 February, 2013

2

Categories:

Sitter för tillfället och gör en av de saker jag tycker är svårast med fotograferandet, nämligen urvalet. Kanske inte en del av fotograferandet, men likväl en stor del av att vara fotograf. Alltid tyckt att det är jobbigt att välja ut vilka bilder som jag tycker är värda att jobba vidare med.
Just nu håller vi på med ett kort projekt i skolan där vi fick full frihet att själva välja vad det skulle innehålla. Valde att göra en porträttserie med 6 porträtt från olika länder. Sparat på de bästa porträtten ifrån Argentina för jag tänkte att jag ville göra något med dem. När vi sedan i höstas fick reda på att detta projektet skulle komma i början av den nya terminen så åkte jag över jul och nyår ner till Indien med ytterligare tankar om att det var något sådant här jag vill göra av denna möjlighet. Tanken blev att det skall vara två porträtt från Argentina, två från Indien samt två nytagna här hemifrån Sverige. Argentinabilderna är helt klara, när det gäller Indienbilderna så finns de där, urvalet är bara ett rent helvete. När det kommer till Sverigebilderna går det bokstavligen käpprätt åt helvete. Tänkte jag skulle göra lite mer genomtänkta porträtt som skulle vara ljussatta i miljö. Har än så länge verkligen inte funkat. Får se ifall det blir något okej till helgen. Får hoppas på det då vi ska presentera arbetet på tisdag i nästa vecka. På torsdag 16-18 skall vi även hålla ett vernissage i Sandengs nya lokaler på tredje långgatan. Alla som vill är hjärtligt välkomna att kika på våra foton då.
Nedan är en av de ratade bilderna ifrån Indienresan. Fotade denna herre efter han hade varit nere vid floden och tagit ett kvällsbad i Hampi.

2 comments

  1. Vad roligt att läsa en liten essä från dig Martin! Ser verkligen fram emot att se era bilder nästa vecka. Jag blir jättenyfiken på varför bilderna i Sverige inte funkade och vad du tror det beror på?

  2. Martin

    Skoj att du tyckte det Jenny. Ser också fram emot att se de andras arbeten, ska bli riktigt spännande. Synd att vi presnterar det i smågrupper bara.
    Angående bilderna från Sverige så beror det nog delvis på vädret. Sen är det nog till stor del på mig själv att jag varit lite för dålig på att ragga tag i folk som jag kunde plåta. Trodde lite naivt att jag hade två bra idéer som jag skulle genomföra med två pesoner men vädret har satt lite stop för de planerna och en av dem är inte genomförbar innan arbetet skall vara klart för att personen i fråga är uppe i Stockholm nu.