FONT – EN PASSION

Monday 22 April, 2013

6

Categories: ,

En film som från början var tänkt som en kort film till ett skolprojekt, men i slutändan blev en 28 minuter lång kortfilm. Inte den vanliga typen av “klätterporr” som vissa kanske föredrar att kunna slänga på under en rast på jobbet. Men har ni 30 minuter över och vill se en film om klättring och livet runt omkring på en resa till Fontan så kan det kanske vara värt att trycka på playknappen. Hade först en tanke om att göra en dokumentär där jag skulle gå djupare in och skildra passionen som driver folk att lägga så mycket tid och kraft att ta sig till alla möjliga otillgängliga platser runt om på vårt kära jordklot. Dessvärre är jag inget bra på att arrangera bilder, skriva manus och intervjua folk. Så fick istället bli en film där jag dokumenterade allt som hände så som det hände.
Tack mina kära vänner för att ni orkade med mig och min kamera.

6 comments

 1. Michael Bergenstjerna

  Mycket trevlig film Martin! Förgyllde min kväll. Välkommen förbi Dolomiterna förresten!

 2. Martin

  Roligt att höra Michael!
  Hoppas ni har det gött där nere. Är ni hemma under sommaren så kommer vi kanske förbi och hälsar på, blir nog 2 månaders rundresa söderut med bussen nämligen.

 3. Marcus Hernegård

  Skit go film! Det känns i fingrarna… Vill ut på resa igen!
  Nu insåg jag att du ligger bakom Sockerbiten och Utby boulderfilmen också. De har också en grym känsla!
  Nice one yo! Tack…

  • Martin

   Underbart att höra Marcus. Att kunna inspirera och skapa sug för att resa är nog den bästa komplimangen jag skulle kunna få. Tack själv.

 4. Emma Laurentz

  Grymt fin film Martin! Well done

  • Martin

   Men se där, har du hittat hit, och dessutom tagit dig tid att kika på denna film. Vad roligt och vad glad jag blir.
   Tack för de fina orden Emma.