Said 20 år

Tuesday 19 November, 2013

4

Categories:

Första gången jag kom i kontakt med denna pojke var för cirka tio år sedan. Jag hade precis börjat klättra och hade sett någon affisch om att det skulle hållas en bildvisning på stadsbiblioteket. Nyfiken som jag var så stack jag dit och tänkte kolla vad det var. Där stod en ung Said och var så där lagom förberedd som han ibland kan vara, han gick på känsla och litade på sitt snack. Han började med att berätta om sin egen ingång till klättringen och hur han klättrade i bergen runt Göteborg med egentillverkade selar av bilbälten och andra hittepålösningar. Sedan rullade han igång ett bildspel och tryckte på play på en bandspelare. Det jag såg inspirerade något enormt. Det var bilder från hela världen och många av dem var från exotiska otillgängliga platser som Said varit på. Var otroligt inspirerande att sitta där och se på alla ställen och upplevelser han fått vara med om. Tror det var där ett första frö till mitt eget fotograferande planterades.
Nu 10 år senare har pojken växt till sig och blivit en man. Han har hunnit uppleva, resa och slipa på sina historier och musicerande. De ställen han för 10 år sedan hade varit på och själv inspirerats av har åter besökts och lederna han då trånade efter har blivit klättrade.
Med start på torsdag så kommer Said berätta om dessa 20 år som han hållit på och det i en väl planerad föreställning med musik och bild. Tror det kommer bli en fantastisk upplevelse att medverka på. Från den bildvisningen för 10 år sedan på stadsbiblioteket i Göteborg så har det hänt en hel del. Han har flyttat in i konserthuset och har istället för bandspelaren med sig ett helt band. Bilderna, liksom historierna, har blivit fler och Saids erfarenhet och professionalitet kommer märkas på ett helt annat sätt denna gång.

SAID 20 ÅR

4 comments

  1. johan

    Jag var också där. eftersom said hade glömt att han inte kunde stå på scen och snacka samtidigt som han bytte bild i diaprojektorn så fick jag hoppa in som vj. det har han förhoppningsvis tänkt på nu.

  2. Johan: räknar med dig i Malmö!

  3. Martin

    Tur att tekniken har hjälpt till på vägen Johan. Denna gången blir det nog kanon.

  4. johan

    klart jag kommer. lämnar dock familjen hemma